de CRDL (Cradel)

de CRDL (Cradel)

Hoe communiceer je met een naaste die in een andere realiteit leeft? Die er wel is, maar toch ook weer niet? Het is triest en pijnlijk om het contact te verliezen met degene van wie je houdt.

De CRDL vertaalt aanraking in geluid en maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie – zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking – en hun omgeving.

De CRDL verbindt mensen met elkaar, zorgt voor levensgenot en verbetert de kwaliteit van leven.

Stichting Operam is een (ont)moet centrum in Almere buiten voor alle buurtbewoners. Zij willen een verbindende factor zijn in de buurt. Hun verlangen is om mensen samen te brengen en zorg en welzijn anders in te richten. Hierbij is aandacht en respect voor elkaar en acceptatie van de onderlinge verschillen de basis. Stichting Operam is er voor iedereen: van 0 tot 100.

De Stichting heeft de middelen voor elkaar gekregen om deze (hele dure) CRDL aan te kunnen schaffen ter aanvulling voor hun ontmoet centrum. Gisteren heb ik de CRDL voor het eerst mogen ervaren en jeetje……..wat was dat mooi en emotioneel!

De Stichting wil laten weten dat zij de CRDL uit lenen als mensen het graag willen gebruiken voor bv. iemand die dementie heeft en elders woont. Contact met Stichting Operam kan via de Facebookpagina https://www.facebook.com/StichtingOperam/ of via de website https://www.stichtingoperam.nl

Ik heb een filmpje gemaakt toen Sonja contact met mij heeft gemaakt via de CRDL. Jullie begrijpen dat dit enorm zal helpen bij bijv. demente mensen of mensen die niet met anderen kunnen communiceren zoals wij dat wel kunnen. Deze CRDL is echt een verrijking voor de samenleving en voor Stichting Operam!